SEGER

MEN SUCK ON THAT TELEFONSÄLJAR-MOTHERFUCKERS! 

En otrevlig säljare ringde och för första gången hade jag skrivit upp vilket företag han ringde ifrån och vad han hette! Jag blir alldeles glad bara jag tänker på det. Hade jag velat skulle jag bara ringt upp honom och gapat en stund om hur dum han var. Dock gjorde jag inte det idag - han var inte tillräckligt dum. Det känns ändå så jävla bra. Jag har hans öde i mina händer. Händer det igen, lilla tönt, så blir det smisk.

Ihihihi, jag är nöjd som ett barn. Äntligen!


Solvalladrägg (men vi hade i alla fall tur med vädret)

Någon som varit på Elitloppet på Solvalla en solig dag?

I have. Igår jobbade jag som värdinna hela dagen. Till arbetsuppgifterna hörde att hämta kaffe till studiopersonal och programledare, lägga upp bullar, se till att det fanns godis och frukt och... well, inget mer. Eftersom det var utomhus i mitten av travbanan satt jag mest på gräset och solade. Inte så ansträngande, men extremt underhållande. Jag har kommit på att trav är askul!

Mindre kul är dräggen som lallar omkring där. Spelberoende, fulla, äckliga, rödflammiga, rökstinkande. Vissa var skäggiga gubbar, andra var snuskiga brats - alla var packade som idioter. De vinglade omkring där på Solvalla och tyckte att de hade stenkoll på läget, när de egentligen skämde ut sig totalt. De försökte leka Allan och vara ascoola där de stod och mulade i sig bratwurst efter bratwurst. Urk. Jag ville bara slänga ut dem. Det finns en tydlig gräns mellan "stämningsfullt berusad" och "gubbig dräggfylla" som jag tycker att alltför många överskred.

När jag skulle hem ifrån Solvalla såg jag ändå gubben som var äckligast av alla. Motbjudande. Han stod och gormade på sin stackars thailändska (eller ja, möjligtvis var hon vietnames eller malaysiska) tjej att han ville att de skulle ta tunnelbanan istället för taxi. Hon skämdes. Hon tittade bort, eftersom han nästan spottade av ilska. Jag ville ta henne under armen och spatsera därifrån, hitta en ny man till henne som inte var en idiot. Få henne att förstå att hon inte behövde stå ut med hans äckliga vanor. Gubbjävlen fortsatte sedan sitt utbrott på en polis (smart) genom att kalla henne för "jävla fitta" och andra charmerande saker. God damn, jag önskade verkligen att polisen hade langat upp pepparsprayen och matat in hela burkens innehåll i hans små grisögon.

Härligt med måndag!

/Molly



En tribute: Mina skor

Jag är löjligt, galet, pinsamt, otroligt förälskad i mina skor. Tokigt kär i mina rader med pumps på hyllorna på min vägg. Varför? För att de är helt fantastiska. Visst, jag har inte flest skor i hela världen, men de jag har vårdar jag ömt som om de vore ömtåliga diamanter. Patetiskt, I know, fast det är så jag fungerar.


Helbild

Första raden

Andra raden

Tredje raden.

Tycker för övrigt att det är ganska roligt att det ser ut som att skorna svävar i luften, eftersom väggen bakom är vit precis som hyllorna. Lättroad Molly nu igen. Flying shoes, yes.

/Molly


Oh I like

Orangea naglar är min kopp te. Förvisso är detta nagellack snarare orange-rött, men faktum kvarstår. Jag tycker om det.


Kul förresten att mina händer ser ut att tillhöra en tant med reumatism.

/Molly


Hello love

Är det ett skämt? Kan en sko vara såhär vacker? Jag älskarälskarälskar Louboutins.



/Molly

Morr

Jaha.

Här sitter jag och väntar på att kockan ska bli fem så att jag kan få bli av med lite blod, men nej. Tittar man på öppettiderna är det visst inte möjligt. De stänger klockan tre på fredagar. Här har jag avstått fredagsgodis (jag vill inte att den som får mitt blod ska få sockerchock) och fredagsöl (taskigt att göra personen dyngrak också) av ren jävla omtanke och så får man inte ens bli av med blodhelvetet.

SKIT I ATT TA MITT BLOD DÅ.


E.L.F

Hur kan jag alltid glömma det viktigaste?

Jag har redan shoppat smink idag - på e.l.f. Det är sinnessjukt billigt där, jag förstår inte hur företaget kan gå runt. Jag köpte en ögonskugga, tre par lösögonfransar, två puder, ett solpuder och en bodyshimmer för - wait for it - 180 spänn, inklusive frakt! Genialt. Dock åter står det att se hur bra kvalitet det är på köpen.


18 svenska riksdaler känns helt okej för en sådan här.

/Molly

I wonder as I wander

Undringar jag har:

- Varför blir föräldrar helt immuna mot äckligheter deras barn gör? De torkar av barnens snor med handen "naw, Torsten, oj vad snorig du är", äter upp deras kladdiga, halvtuggade mackor och pussar deras kinder med intorkat slem på. Disgusting. Mina barn ska vara så välartade och rena.

- Varför sitter folk med solglaögon på sig i tunnelbanan? Dit ner skulle inte ens Australiens sol nå. Dessutom ser det så töntigt ut att jag vill ge dem en käftsmäll.

- Om man inte kan gå i klackar - varför har man dem på sig då? Det borde vara straffbart att gå med böjda knän i sina höga klackar. Lär dig gå i dem eller välj ett par converse istället. Det gör ont i mina ögon när jag tvingas titta på tjejer som ser ut som gamar i sina klackskor.

Godmorgon förresten. Vi har en fin dag att se fram emot tror jag bestämt. Jag ska exempelvis ge blod efter jobbet.

/Malin


Silver pink

På jobbet var sminket ganska nedtonat. Jag använde en silvrig och en orange ögonskugga:






När jag kom hem ökade jag på lite, för skojs skull. Ja, jag är ganska lättroad.






Make-Up Store Microshadow "Ruby"
MUS Cybershadow "Silver"
MUS Cybershadow "Babydoll"
MUS High Tech Lighter "Platina"
MUS Eyedust "Mercury"

Vad ska man ha på sig imorgon? Alltid samma fråga. Jag går naken, så slipper jag bekymret.

/Molly

 


I did it again

Vad har hänt med mig? Har jag helt plötsligt blivit the master of brun-utan-sol? Inga skarvar idag heller, efter lager nummer två. Jävlar vad framgångsrik jag är. Tror dock att jag ska köpa en BUS i sprayform på vägen hem, dör av ansträngningen att smörja in krämen på kvällarna. Det är som ett träningspass - så noggrann är jag.

Är det för övrigt bara jag som svettas ihjäl? Inte ens deon hjälper, jag sitter här som värsta klimakterietanten och perspirerar för fulla muggar.

/Molly

Meteorologerna är puckade

Men. Tittar man på väderleksrapporten och på vädersidorna i tidningen ser det ut som att det är februari. Det står att det ska vara 10 grader och regn, men man sticker näsan utanför dörren är det sol och typ 18 grader.

Hur svårt kan det vara egentligen? Jag kan för mittliv inte hajja hur vi kan veta hur många protoner en järnatom har i sin kärna och att vi kan åka till månen utan besvär, men inte kunna förutse vilket väder det ska bli.

Är meteorologerna helt dumma i huvudet?

/Molly

Dagens dojja

Förutom den skon jag faktiskt köpte igår, blev jag också lite kär i den här inne på Scorett.



När platån pekar uppåt på det där viset och liksom gör skon till en vagga, blir den lite svårare att gå i. Dock bryr jag mig minimalt om huruvida pumpsen är komfortabla eller inte, så jag skulle gladeligen knalla runt i de här, även om jag samtidigt gråter av smärta.

Tjohej! 

Att spilla ut te

Jag vet inte om det bara är jag som har tänkt på det, men när man spiller ut någon slags vätska är det som att mängden ökar avsevärt bara det hamnar utanför behållaren. Man tycker inte att man hade särskilt mycket exempelvis te i sin kopp, men när det hamnar på bordet är det som en sjö!
    Jag använde just en halv rulle med hushållspapper för att kunna torka upp allt jag spillde ut. När jag trodde att jag torkat upp allt hittar jag en ny sjö med citron/ingefärs-te under häftapparaten. Det tog aldrig slut! Jag bara väntar på att hitta en lite bäck någonstans även under skrivbordet, det skulle inte förvåna mig det minsta.

Vätska är förrädiskt.




Confession

Kakan! Den ropade på mig! Det fanns inget jag kunde göra, okej? DESSUTOM VAR DET NEDSATT PRIS - 200 SPÄNN RABATT!

Säg välkommen till mina nya darlings. Jag blir alldeles fylld av kärlek, eftersom det är den skönaste skon i hela världen.




... och så till den patetiska delen: Jag har likadana i rött sedan tidigare.



Sliten klack, hejhej.

/Molly

Shoes

Jag älskar skor, nej - jag dyrkar skor. Det finns inget som får mig så euforisk som att köpa skor, jag blir lycklig i hela själen. Ska man köpa sig ett par efter jobbet? Det ska jag kanske..

...om inte Kakan dyker upp bakom en buske, fångar mig i ett nät och släpar hem mig, burar in mig och sedan håller en tre timmar lång föreläsning om vikten av att hålla sin budget. Hon äger mig, den där Kakan.

/Molly

Dagens tidningsrubrik

Men alltså.

Aftonbladet: Victoria har blekt tänderna inför bröllopet!

Men va? Hur vill de att man ska reagera? Ska man ropa av fasa? Vrida sig i krämpor över att kronprinsessan har fått vitare tänder? Vad väntar sig Aftonbladet för reaktioner? Kanske "Stoppa henne!" eller "låt henne för bövelen inte bli snyggare än hon är! Sätt en stor snusprilla innanför hennes läpp istället!"

Det måste finnas viktigare saker att skriva om än att Vickan har piffat till sig lite inför sitt stora bröllop.

Vi ber en bön för att den som skrev artikeln led av en kortvarig förvirring vid tillfället som notisen skrevs, och att han eller hon aldrig kommer att drabbas av detta igen. Tack.


Question answered

Fråga: Vill man köpa nya kläder precis efter att ha köpt en resa för 18 lax?

Svar: Ja, men man gör det inte ändå.

Utgiften svider, men det är för en god sak. Det är antagligen det bästa jag någonsin kommer att köpa. Those aussieboys better be hot.

/Molly


Jag har lyckats med det (nästan) omöjliga

Inga skarvar, fläckar, kanter eller streck orsakade av brun utan sol - ett mirakel! Jag smörjde in det så noggrant och med en sådan frenesi igår att jag blev helt kokhet av ansträngningen, var tvungen att knalla runt spritt språngande i en halvtimme efter. Mina tidigare erfarenheter i brun-utan-sol branschen har varit ytterst ifrågasättbara, då jag aldrig lyckats smörja in BUS och fått ett jämnt resultat. Antingen hade jag bara tur den här gången (150e gången gillt?) eller så har jag äntligen fått in snitsen.

Brun utan sol Vs Molly - 150-1

Vinden har vänt!

På tunnelbanan in mot jobbet satt en människa och gav ifrån sig vidriga gaser (ni vet varifrån) och jag känner mig helt förgiftad. Detox i en månad, starting from today.

/Molly




Svart och rött

Knappt någon ögonskugga idag, bara en svag skugga i globlinjen. Eyelinern gjorde jag skarp och matchade med röda läppar. Klart!







  

Ögon:
Isadora Light and Shade Shadow "Frosty Sienna"
Kajal L'Oréal
Helena Rubenstein Lash Queen

Läppar:
L'Oréal Made for me Intense 286 & 285

Nu sitter jag och torkar med brun-utan-sol över hela mig. Jag har aldrig lyckats få det jämnt - kanske blir det det den här gången. Probably not.

/Molly


MEN NEJ!

Okej, bara för att ploppen i sin krönika skriver om idiotiska försäljare, och dessutom nämner ett samtal som just jag hade med en av dessa puckon, blir jag nu utsatt för en sådan jävla bajskorv igen.

Sedan incidenten med det lilla krypet till telefonföräljare som kallade mig för "jävla mongo" har jag varit nitiskt noggrann med att skriva upp vilket företag de ringer ifrån och vad de heter. Den gången när "mongokillen" ringde hade jag inte gjort det och ångrade mig då bittert, eftersom jag mer än gärna ville ringa upp hans chef och få den lilla myran utskälld.

Som sagt har jag skrivit upp alla företagsnamn och telefonförsäljares namn varje gång sedan dess. Ingen har dock varit otrevlig, så jag har inte behövt använda uppgifterna.

Tills idag. Tills fucking idag! Skrev jag upp företagets namn? NEJ. Skrev jag upp den bitchens fula namn? NEJ. Självklart inte. Fanfanfan, jag vill så gärna ringa tillbaka till företaget. Jag vill bara kicka that bitch-ass-motherfuckers ugly ass!

Dagen jag äntligen får ringa upp en telefonförsäljare igen kommer vara fantastisk för mig, men en mardröm för den personen som blir utsatt för det. Mängder av underliggande ilska, samlad ifrån tidigare telefonförsäljarincidenter, kommer att explodera över den lilla, lilla människa som gjort mig arg. It will never stop. I will unleash the fury. Lägger personen på luren av ren rädsla, ja då ringer jag upp, igen och igen - stalkar dem med mitt vansinne tills de är nedbrutna och aldrig mer vågar ringa någon ever again.

Is that understood?


Brown and beige

Ganska intetsägande sminkning jag hade igår, om man nu får säga så. Brun. Beige. Boring. Ändå lite fin, i all sin tråkighet. Synd bara att det inte syns i bilderna - på dem ser det bara sömnigt ut. Trött brun och trött beige.





 

Jag har använt:

Isadora Light and Shade Shadow "Frosty Sienna"
Isadora Triple Eye Shadow "Icy Blue" - den vita.

Ja, man ser ju den uppenbara bristen på fantasi bara genom att kolla på valet av ögonskuggor. Kul Molly, kul.

/Molly






Tjugofemte

Löning! Jag dör av lycka!

Det är lika fantisktiskt varje gång att få lön. Just den här månaden går jag +- noll, med tanke på den löjligt stora summan pengar jag pungar ut för Australien (jag klagar inte, jag bara påpekar). Nu känner jag mig levande igen.

Nu till det revolutionerande: Jag tror att jag ska ha en ickespenderande månad igen. Så, nu är det sagt. Tänk bara på det, låt det smälta.

Scchh.


Looks fishy

Jag vet inte riktigt vad jag gjort här. Jag ser ut som en sjöjungfru. Eller kanske en fisk? Don't know, men det ser rätt havsinspirerat ut.







 

Jag har använt:

MUS Microshadow "Wave"
MUS Microshadow "Aquarius"
MUS Macroshadow "Pascal"
MUS Cybershadow "Silver"
MUS Eyedust "Mercury"
Kajalpenna från L'Oréal
Helena Rubenstin Lash Queen.

Om jag gillar Make-Up Stores produkter? Vad får dig att tro det?

/Molly

 


MEN AJ!

Men VAFAN! Ska man behöva stå ut med konstant magont i fem fucking timmar? Ska man det? Va? VA? 

I think NOT. Någon straffar mig. Min magsäck? Mina tarmar? Synd som fan att jag inte kan min mages innandöme tillräckligt väl för att veta vilken jävla bit jag ska ta ut därifrån för att bli av med smärtan. AJ.

Make-Up Stores tidning

Den är äntligen min! Jag gick till Make-Up Store på lunchen och fick tidningen. Min bibel.



My precious.

Kontoret och jag

Jag har blivit en sådan kontorsråtta.

- Jag älskar min Tipp-Ex-rulle och använder den flitigt.
- Om saxen försvinner från kopieringsrummet blir jag ilsken.
- Kaffemaskinen är både min bästa vän och min värsta fiende. Fungerar den är allt fantastiskt, fungerar den inte vill jag slå sönder den med en träpåk.
- När jag inandas frisk luft efter jobbet blir jag nästan hög.

Låter stabilt.

Om hang-ups

Alla har sina hang-ups. Det är den där personen man någon gång haft en fling med, alternativt bara drömt om, som man bara inte kan släppa. Mycket irriterande, eftersom att man på något sätt måste acceptera att man alltid kommer ha en liten grej för just den människan.

Jag har flera hang-ups och jag hatar det. Hatar faktiskt nästan själva personerna som jag har hang-ups på också, inte bara själva faktumet att jag aldrig riktigt kommer över dem. God damn it, jag vill bara bli av med dem. Det blir en ansträngning bara att logga på Facebook och se dem online. How pathetic. Om jag kunde hade jag bara utan vidare raderat dem ur mitt lilla minne och sen bajsat på minnet. Är så trött på att de hauntar min hjärna när jag som minst vill det. Go away, leave me the fuck alone, burn in hell. Ni förstår vad jag menar.

Saken är att jag egentligen inte vill glömma bort personen (vore lite pinsamt att bli senil i förtid), utan snarare känna sig likgiltig till dem. Jag vill bara kunna se namnet dyka upp på skärmen, tänka "who cares" och sen rulla vidare. Nu är det istället så att jag får en liten kall ilning i magen så fort jag påminns om dem. Otrevligt, onödigt, onajs.

Nu läger jag ner mina hang-ups. Fuck 'em.

/Molly

Ingen ångest, bara happiness

Helgen var så bra! Jag lever kvar i det lilla rus jag hade under alla tre dagar.

Fredag: Häng i Vitabergsparken (som jag hittade efter hundra mils vandring...) med öl och polare. Så fruktansvärt trevligt var det. Mycket härliga människor, härlig sol och härlig (ljummen) öl.

Lördag: SOL! Jag stekte på terassen med min underbara bok Blonde i nypan. Jst då känge jag mig superbrun, men det är som att det har försvunnit redan. Kul. Festen på kvällen sedan var hur som helst grym. Jag hade snyggdag och var på topphumör - alla tummar upp.

Söndag: Soffan och Sex and the City var mina allra bästa polare, that's all I'm saying.

Idag är det måndag, vilket jag gillar. Veckan kommer att bli asbra, stimulerande ooch fylld av härligheter. Basta.

/Molly


Sunday night

Jag har varit som en grönsak idag, alternativt en mullvad. Enda förflyttningen jag gjort har varit mellan sängen och kylskåpet, mellan kylskåpet och soffan och mellan soffan och toaletten. Låter aktivt. Låter stimulerande. Bra jobbat Molly. Massor av vin igår, massor av mat idag, men knappt någon fysisk ansträngning över huvud taget.

Nu har jag, med undantag för matpauserna, tittat på Sex and the City i timme efter timme. Finns det någon som inte gillar den serien? Den boxen är räddningen på alla inaktiva dagar, det är den som gör att det är helt värt att bara gräva in sig i en filt och se förjävlig ut. Det spelar ingen roll. Gosfaktorn skjuter i höjden, bara man får en liten dos av deras vardagsproblem. Deras konversationer är också helt fantastiska. Jag blir nästan förstummad över att någon ens har kommit på alla deras repliker, för de är helt geniala.

Okej, jag ska sluta credda SATC nu, det blir nästan för mycket. My bad.

/
Molly

Regn

MEN GOD DAMN!

Nu fattar jag varför jag haft huvudvärk i två dagar. Väderspänningar! Nu åskar, blixtrar och regnar det ju helt brutalt.

Just nu känns det som ett grymt val att inte röra sig ifrån huset idag. Te, film och recover efter kvällen igår verkar smartare.

/m

Hang-up

Sablar vilken bra kväll jag hade igår. Fantastiskt väder hela dagen till att börja med, sedan middag och fest hemma hos nära vänner, sjukt trevliga människor, rosévin och kalasgod mat. Alla dessa faktorer gjorde kvällen helt underbar. Rajtan tajtan, helt enkelt.

Är det inte så sjukt att en hang-up man hade på en kille för tre år sedan bara kan dras upp igen? Killen som över huvud taget inte är min stil längre, men som ändå finns kvar på något sätt. Han som jag trånade så efter, aldrig pratade med utan bara spanade in (sjukt odiskret, fråga Flisan) varje dag. Jag hatade att han hade flickvän. Jag ville bara gräva ner henne någonstans och kunde inte alls förstå hur han vill vara med henne. And here comes the sick part: Han är tillsammans med henne fortfarande. Vafan?

However, det verkade som att deras förhållande hade passerat sitt bäst-föredatum. Han sa saker som: "ja, sex är inte lika kul längre", och "det kommer nog inte hålla länge till". Säger man så på en fest, till relativt okända människor, är något fel i förhållandet. END IT!

/molly




Lime

Igår sminkade jag mig med grönt - igen. Fasen, jag verkar ha fastnat i ett träsk av endast gröna ögonskuggor. Oh well, jag tycker att det är tjusigt.





 

MUS Microshadow "Pascal"
MUS Microshadow "Wave"
MUS Eyedust "Mercury"

MEN KOLLA IN DENNA DARLINGFÄRG! (Ja, jag tycker att Caps lock var nödvändigt):




Jag vill påstå att det är ett av de finaste nagellacken jag någonsin haft på mig, och då har jag ändå haft på mig hundratals. Det var dessutom enkelt att måla med. Alla rätt!

Isadora - "Power Pink"

/Molly


Men vad i..?

Hallå? Solen sviker mig! Jag ska ju sitta i en park med solen i ryggen! Kom tillbaka, sun-bitch-ass-motherfucker.

Snälla?

Checklista

Öl - check
Cider - check
Sjukt bra humör - check
Jordgubbar - check
Överdrivet solbegär - check
Genomskinlig tröja för att lyckas stilla mitt solbegär - check
Vindruvor - check
Tillräckligt bra lokalsinne för att hitta parken jag ska till - Ehh... Check?

Jag har inget lokalsinne. Vitabergsparken kommer alltså att vara en omöjlighet att hitta. Söder är inte mitt neighbourhood, om jag får säga det så. Det är ett relativt outforskat område för mig - något som det absolut måste bli ändring på. Som tur är har min vän, som redan sitter i parken, lovat att lägga ut brödsmulor som jag kan följa.

I should be fine, eller hur?

Gaaah, jag såg just att nya numret av Make-Up Stores tidning finns - I need it! Jag måste verkligen ha det.

/Molly


Första parkhänget

Efter jobbet ska jag iväg på årets första öl-i-park-häng. Som en after work, men mindre fancy och mer somrigt - så jäkla gött. Mina polare kommer förmodligen att ta med sig guran och sitta där och lira, så kan jag nynna med samtidigt som jag sippar på en öl i solen. För trevligt! Det blir väl bara till för mig att ila iväg till systemet på lunchen och inhandla nödvändigheter verkar det som!

/Molly


Morgonmoment

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - morgonkaffet är det bästa som finns. När jag får sitta med min trippelespresso (japp) vid skrivbordet och bara se fram emot min dag känner jagmig alldeles lugn i kroppen. Det är en fin stund.

Mina naglar är helt fantastiskt knallrosa idag. När jag tittar på dem får jag nästan en chock, men på ett himla bra sätt. Det fungerar ungefär som ljusterapi tror jag. Hehe, som att man behöver ljusterapi nu liksom, kolla ut - solen har bestämt sig för att bli vår polare igen. Solen är min bästa vän!

Nagellacket till vänster är så jäklarns fint. Namnet, "Vintage Mint", får ju vem som helst att få ha-begär av det värsta slaget.



/Molly

I'm an animal

Jävlar! Jag och Kakan sprang som arga träsktroll i skogen idag, frustandes och spottandes. Intervallträning, backe upp och backe ner. Fruktansvört jobbigt, men också skönt. Man får ur sig varenda liten frustration eller spänning man kan tänkas ha i hjärnan, både genom ansträngningen och floderna svett som rinner av en, hehe. Ett sådant här träninngspass är precis vad man behöver efter att bara ha inhalerat kontorsluft och kaffeångor hela dagen.

För att riktigt utnyttja det perfekta vädret ska jag och ploppen sätta oss ute på terassen med ett litet glas vitt och räkor. Life's just too good.




Men vad är felet?

Vart är världen på väg? Jag skrev ett inlägg i morse om hur äckliga människor är in public. Well, se på nästa sms jag fick - av min syster denna gång:

Molly, du får ett uppdrag av mig. Bakgrunden är följande: Jag sitter på ett tåg, det är 30 grader varmt i vagnen. Det finns ingen AC. Inget av det här skulle bekymra mig särskilt mycket eftersom det är bortom min kontroll. MEN! Vad är grejen med folket som tar av sig skor OCH strumpor OCH viftar runt med dessa i luften? En total gåta för mig. Jag svettas sönder men det är fan under min värdighet att sprida tåbira offentligt. Ditt uppdrag blir således att bli missionär i ärendet "stoppa odören i samhället". Gå i frid och sprid budskapet.

Först måste jag bara säga: HAHAHAHAHAHA! Helvete alltså, min syrra är roligast i hela världen.

Sen fortsätter jag med: People! Vad i hela heliga helvetet tar ni er till? Ta er i kragen, sluta vara äckliga och inse att ingen vill ta del av era vidriga odörer in any kind of way.

Did I make myself clear? Fortsätt sprid budskapet.

/Molly - missionär, tydligen.


Goodiebags



Jag är med oc tävlar om en somrig goodiebag i Lindas sminkblogg, och jag skulle så himla gärna vilja vinna. Goodiebags kan ju faktiskt vara det bästa påfundet som finns - det är som ett litet paket av kärlek. Jag har inte fått många goodiebags i mitt liv, men när det väl händer blir jag som ett barn. Att kolla igenom alla små saker är så fantastiskt! Eufori!

Jag tror faktiskt att jag ska börja göra goodiebags till alla mina vänner. Bara köpa en hel hög med småsaker och lägga i söta, dekorerade påsar med rosa knutna band runt. Genious? SI!

/Molly

88 palette

Varför är jag den enda människan som inte har denna fantastiska palett med 88 ögonskuggor? Varför?



/Molly

Hello stranger

Är det inte roligt när helt okända människor kommer med en vänförfrågning på Facebook? Någon tjock gubbe från Falun, en glad thailändsk pojke eller en skäggig man från Egypten - det är lika skrattretande varje gång! Vad är det som får dessa människor att vilja bli vän med en helt främmande människa över nätet? Roligheten höjs ännu mer när de dessutom har skrivit ett mail till en, där de gör en liten presentation av sig själv, ofta på extremt dålig engelska:

Hello, you are nice. I'm engineer from egypt, have two broters and one sister.. Blablabla... I would like hear from you soon.

Detta har faktiskt hänt min syster - det är på riktigt. Det är så underbart kul att han berättar om sitt yrke.

Jaha, du är ingenjör? JAG KOMMER TILL EGYPTEN DIREKT!

/Molly

Snuskiga morgonmänniskor

Jag fick ett upprörade sms av Kakan när jag var på väg till bussen. En diskussion startades:

K: Fyfan. Jag ligger och vrider mig i kväljningar på bussen. En tjej har just suttit och grävt i näsan, tittat på förvärvet och torkat av fingrarna på en näsduk. Detta höll hon på med ett bra jävla tag. Sen tänkte hon att hon inte äcklat mig tillräckligt, så hon tar sitt snuskiga finger och trycker på stoppknappen, och sen sätter hon igång att bita/rensa/suga på fingrarna. Jag kommer hädanefter att lägga alla mina pengar på taxi till jobbet.
K (igen): Eller en egen bil förstås, man vet aldrig vad som hänt i en taxi.
K: VÄRLDENS ÄCKLIGASTE MÄNNISKA MOLLY!
M: Alltså jag spyr verkligen. Godmorgon liksom! Jag fattar inte sådant där, tror hon att hon sitter i en pansarbubbla eller? Hur gammal är snuskot?
K: Hon var typ i vår ålder! Jag kommer aldrig mer att trycka på knappen. Jag sitter hellre kvar eller kastar mig ut i farten.
M: VAFAN! Hon har uppenbarligen en sjuk längtan efter att äckla sina medmänniskor. Jag kommer heller aldrig mer att trycka på knappen. Jag tyar den där hammaren som hänger där och bara krossar hela fönstret. Vi kommer att bli som McGyver!
K: HAHA varje gång vi ska av bussen! Till och med när vi är kalaskulla och trötta och typ ramlar ut genom ett trasigt fönster och somnar på vägen.
M: Hahaha! Kan du inte outbattla henne i äckighet? Ställ dig framför henne, prutta, rapa, peta i näsan och smeta det på knappen och ropa "vad säger du nu då vavavavava?"

Jo, det spårade ur. Det är dock inte poängen. Poängen är: Vad är det för fel på folk? Varför kan alla inte bara inse att man inte sitter själv på bussen och att folk inte vill se när man rengör sin näsa från skit?

Euuuuwww jag kräks.


Jade

Har man inget annat för sig kan man ju alltid sminka sig. Patetiskt, javisst, men samtidigt ganska roligt. Så går det när man har en träningsfri dag.







Jag har använt:

MUS Microshadow "Jade"
MUS Microshadow "Flamenco"
MUS Cybershadow "Aquarius"
MUS Cybershadow "Silver"
MUS Eyedust "Mercury"
MUS High Tech Lighter "Platina"
Silvrig glitter-eyeliner
Isadora Perfect Contour Kajal "79 Bright Turquioise"

/Molly

Glam chock

Själva sminkningen är verkligen ingen "glam chock", men en av ögonskuggorna jag använde till den heter så. Jag har utvecklat en lite speciell kärlek till vita linjer runt ögat, det är liksom en somrig version av de vanliga svarta.





  

Jag har använt:

MUS Eyedust "Glam Chock"
MUS High Tech Lighter "Platina"
Isadora Light and Shade Shadow "Frosty Sienna"
Vit kajal från Isadora
Ögonbrunsskugga från Face
Helena Rubenstein Lash Queen

/Molly


...och en lite dyrare

Från Louboutin. Se edgy, så het.


Men det är lugnt, fem lax har jag i bakfickan.





Dagens dojja

Denna klumpiga gulledojja finns på Aldo. Världens bästa skoaffär, om man frågar mig.


/Molly


Mustaschkampen

Vad är detta konstiga påhitt? För att visa att man stödjer forskningen runt prostatacancer ska män odla mustasch -de som joinar får inte raka sig förrän första juni. Syftet är att öka medvetenheten kring sjukdomen.

Låter som en redig idé!

Not.

1. Fult med vildvuxen mustasch.
2. På vilket sätt bidrar man till forskningen genom att odla ansiktishår? Vad åstadkommer man? Säljer man den avrakade mustachen sedan och skänker pengarna till en fond?

Det är så dumt! Man har inte bidargit med något genom att låta håret växa! Skänk en slant istället, gör något konkret åt problemet. Jag blir så arg på dagens sätt att visa att man bryr sig. Man går med facebook-grupper, skaffar mustasch och släcker lampor i en timme (Earth Hour) men inte mer än så. Ge pengar till forskning? Hell no! Gå med i en organisation som faktiskt engagerar sig på riktigt? Verkligen inte!

Så mycket bryr vi oss tydligen inte längre att vi kan tänka oss att anstränga oss lite mer. Vi skaffar ansiktshår istället. Vad har man bevisat genom den handlingen? 



Hum

.... Räknas det som att spendera att köpa en resa tur och retur till Australien? Jag tror att jag kanske har brutit min non-spending month. Fan.

/Molly

Lökigt

Det var ett jävla inferno att komma till jobbet idag.

Först fick jag kubba á la Usain Bolt (med gymbag på axeln!) till tåget och svettades därför som en liten gris hela vägen. Mina försök att fläkta mig med en plastmapp hjälpte föga i den överhettade tågvagnen. Det dröp om mig. Jag ville kasta av mig alla kläder och öppna varenda fönster, men det var för trångt för att ens få av sig jackan. Därför satt jag där som en svettig maniac och försökte tänka på något annat än min lökiga rygg. 
    Tunnelbanan var som ett skämt. Det var så trångt! Självklart hamnade jag mittemot en stor svettig man med morgonandedräkt. Han stod som en bulldog och flåsade så intensivt att det blåste i mitt hår. Thank you, hade jag vetat att jag skulle hamna vid dig hade jag inte brytt mig om att föna håret! Varför lyckas man alltid hamna intill ofräscha människor när det är så trångt på tunnelbanan? Jag har då aldrig att få stå och pressas mot en hunk, utan blir alltid placerad tryckt mot en fet, hårig bringa. Just my luck!

Dagen jag lyckas hamna mittemot en väldoftande och snygg man ska jag fira i en vecka.



Sydney 28/8

Okej. I'm calm.

Jag har alltså bokat biljetter (finally) till Sydney. Den 28 augusti tar jag resväskan och åker till andra sidan jorden för att vara borta i... Well, jag vet faktiskt inte hur länge jag blir borta. Alla säger att jag antagligen kommer vilja stanna där i minst ett år, medan min mamma nog tycker att en månad är lagom. Who the fuck knows hur det blir?
Nu ska jag hem och fira med rosévin, jag är så värd det idag.



BOKAT

JAG HAR BOKAT! Jag har bokat den underbarafinaasdyra biljetten som tar mig till andra sidan jorden!

Känn exaltationen. KÄNN DEN!

Jag återkommer med mer info när jag har slutat springa runt i lyckocirklar.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Aussie-update

Hur länge sedan var det inte som jag skrev något om mina Australienplaner?

Jag har varit i en svacka angående Australien. Det har känts så stort och läskigt och jobbigt att jag liksom inte riktigt tagit mig för att boka biljetter eller skaffa visum. Så jävla larvigt av mig, eftersom jag egentligen vet att jag verkligen vill åka.

Är det inte fruktansvärt irriterande att man alltid ska vela över allt? Jag ska aldrig mer vela, utan bara köra. Fullt ös medvetslös, here we go.

/Molly


Spendera eller ej

Det har gått förvånansvärt lätt att inte spendera pengar den här månaden. Att inte köpa några kläder har inte ens varit en ansträngning, vilket jag definitivt trodde att det skulle vara.

Nu börjar det bränna lite. Nu börjar jag känna att jag är missnöjd med innehållet i min garderob och att jag verkligen borde byta ut vissa inslag i den. Gör om, gör rätt liksom. Det är fan sommar! Ska jag gå runt i yllekoftor och kaninpälsvantar fortfarande eller? Låtsas att det är minusgrader och bylsa på mig ännu en tjocktröja när jag går ut? Ska jag bli en sådan där skum människa i tunnelbanan som alla stirrar på för att jag svettas så monstruöst i alla kläder?

Underförstått är att jag givetvis inte kommer att köpa ens en strumpa. Förvisso har en (två) ögonskuggor införskaffats, men dem bortser vi ifrån. De räknas som rena överlevnadsköp. Några nya kläder kommer inte in i min garderob any time soon.

SOL!

/Molly


Rosa och grönt

Mitt smink idag var somrigt för att passa vädret vi hade idag. Jag har en alldeles speciell kärlek för kombinationen grönt/rosa. De två färgerna blir så harmoniska tillsammans. 



  

Trist att man inte ser den vita kråksparken speciellt mycket.


Make-Up Store Microshadow "Pascal"
MUS Cybershadow "Babydoll"
MUS High Tech Lighter "Platina"
Isadora Triple Eye Shadow - en mörklila och två rosa nyanser.

/Molly


Paula

Nagellacket jag visade tidigare idag ser blått ut på den bilden. Såhär ser det ut på nageln:



Så grönt som grönt kan bli!

Make-Up Stores "Paula"

/Molly 

Nu kommer jag till insikt

Jag som trodde att jag var helt fantastiskt pigg idag. Vaknar man före väckarklockan blir man lite lurad, tror att man är komplett utsövd. Yeah right. Nu sitter jag här som en gammal tomte med halvslutna ögon, gäspar varannan sekund och tycker det känns jobbigt att resa på mig.

En till kaffe är det enda rätta om jag inte ska ligga här och snarka som en motorbåt inom loppet av 5 minuter.

ZzZzZzZZZZZZZZ.

Monday morning

Nu har jag precis fått min morgonkaffe här på jobbet och känner mig alltså on top of the world. Morgonen har börjat så härligt. Jag vaknade innan väckarklockan idag - det var något helt nytt för mig. Jag var nästan i chock. Hur bär jag mig åt? Ska jag gå upp, äta och köra på som vanligt? Somna om och låtsas som ingenting, förneka att det ens hände?

Jag gick upp. Min mamma och syster tittade på mig, lika chockade som jag. Hey, jag gillar att förvåna.



Make-Up Stores nagellack "Paula". Varför är det nästan blått på bilden? Det är knallgrönt på mina naglar as we speak.

/Molly


Black

Att gå på en muckfest, alltså en fest med 30 militärer, är roligt och fruktansvärt intensivt. De har inte sett en tjej på nio månader - man är som ett stycke kött. Jag nitade tre killar.


  

/Molly


Pink dream

Det var givet att jag skulle prova min nya ögonskugga Babydoll idag. Eftersom jag inte kan ha en helt freakad sminkning på jobbet såg den ut såhär:



Nu när jag kom däremot, fick jag leka så mycket jag ville. Härligt! Det blev både orange inblandning och lite vita prickar.

 

  



Jag älskar rosa! Till denna sminkning har jag använt:

MUS Microshadow "Ruby"
MUS Cybershadow "Babydoll"
MUS Eyedust "Mercury"
Isadora Triple Eye Shadow, namnet bortsuddat. Tre lila nyanser, hur som helst.
Helena Rubenstein Lash Queen
Kajal från L'Oréal

Ikväll blir det mörkgrå eller svart sotning, ska ju träffa massa militärer. Nu gäller det att se fierce ut, återkommer med resultat!

/Molly


Givakt!

Nu känner min exaltation inga gränser. Jag ska på muckfest ikväll.

Jag vidareutvecklar:

Muckfest. 30 vältränade militärer. So far so good. Alla militärer har med sig polare. Even better. Billig öl. Grymt. Handelshögskolan. Coolt place.

Allt talar för att det kommer bli grymt! Jag måste vara fab ikväll, något annat val har jag inte. Tills dess kommer jag att skutta omkring på kontoret som ett lyckligt litet barn!

Raggningstekniker

På Allhuset vid Universitet i onsdags tjuvlyssade jag och mina vänner på en kille som tyckte att han var Guds gåva till kvinnan och att han var mästare på att ragga. Efter att ha hört hans tekniker på raggningsfronten ställer jag mig frågan om han någonsin lyckats lägra en tjej. Jag är mycket skeptisk till hans metoder. Lyssna till exempel på detta uttalande han kom med:

- Jag raggar the old school way. Jag går bara fram till en tjej och säger "nu är det dags att du kysser mig."

Min kommentar: Nej, nej, nej. Inser du gubben, att du inte ser ut som David Beckham? Han hade antagligen lyckats med den kommentaren, av naturliga anledningar. För dig däremot är omstädigheterna lite annorlunda. De flesta tjejer börjar med allra största sannolikhet att frusta högljutt av skratt om du drar en sådan line. Men hallå, vill du bli förödmjukad och tillplattad - go ahead!
    Ännu roligare är att du kallar det "old school". När du har köpt en bukett med rosor och spelat luta nedanför hennes balkong - då kan vi snacka old school.

Nästa citat är, enligt vår vän Muppen, en vinnare i alla lägen:

- Vad är du för stjärntecken? Jasså kräfta? Jag är oxe, men skulle gärna vara kräfta.

Min kommentar: Så det är så man får damerna på fall!

Jag vill påstå att det är totalt dömt att misslyckas redan vid "vad är du för stjärntecken?". Att börja babbla om sådant är så långt ifrån sexigt man kan komma. Att du dessutom säger att det fungerar "varje gång" är himla kul. Då har du ju lösningen på varje killes problem! Tänk om alla var lika kunde konsten att ragga lika bra som du, då skulle ingen gå utan partner. Ärthjärna.

/Molly
  

BABYDOLL

MEN HALLÅ! Jag glömde höjdpunkten på min dag!

Jag har den bästa, finaste, vänligaste och mest givmilda mamman i hela vida världen. Idag kom hon hem med en present till mig - Make-Up Stores Cybershadow "Babydoll" och en ny ögonskuggepensel från Make-Up Store.

Är det bara jag som hör musiken i de orden? Make-Up Store. Cybershadow. Babydoll. Det är musik, banne mig!

Babydoll är helt underbart flygande, svävande, bubblande, fantastiskt knallrosa. Jag svävar på rosa moln, bokstavligt.

/Molly

Pilgiftsgrodor och bartenders

Hört talas om Aquaria? Det är museet som ligger precis bredvid Gröna Lund och som har vattenfall på båda sidor av entrén. En fantastisk plats! Jag och min syster tog med lillebror dit idag och vi var nog mer exalterade än han över den simulerade regnskogen med åskväder, de extremt stora malarna (de ser ut som monster) pilgiftsgrodorna och pirayorna. När jag såg en clownfisk var fötjusningen tota: "DET ÄR NEMO!" utropade jag, men fick lägga band på mig för att inte trycka näsan mot akvarieglaset som ett barn och bilda ett moln av imma. Jag kände att jag kanske skulle ligga lite lågt efter att just skrämt slag på varenda barn, haj och sjöhäst med mitt utrop.

Vid hemkomsten från Aquaria trillade jag raklång ner i sängen och somnade efter bara ett ögonblick. Gårdagkvällen var inte speciellt intensiv, men faktum kvarstår att jag inte somnade förrän fyra och gick upp vid halv elva. Det hela började med att jag plus tre pumor till styrde kosingen mot stan för ett glas vin. Vi hamnade på en hotellbar, som nu med facit i hand, var ganska fancy. Jag beställde ett glas rött och väntade mig det vanliga: Bartendern slungar upp ett glas, sätter spinn på vinflaskans skruvkork i en rasande fart för att sedan vända flaskan upp och ner över glaset - allt för att vinna tid. På det här stället var inte läget detsamma. Han ställde frågan "har du något önskemål på vinsort?". Va? Försöker han testa mig? Måste jag svara något sjukt avancerat bara för att bevisa att jag är tillräckligt flärdfull för att sitta här? Jag svarade att jag ville husets, för jag kan knappt några vinsorter på rak arm. Han tar fram flaskan, visar den för mig och Kakan (vi står förbluffade) och fortsätter han med sina frågor: "Vill någon av er smaka på vinet?" Jag ville bara ropa "Men häll upp vinhelvetet, I DON'T CARE"

Nej, så otrevlig var jag verkligen inte. Bartendern var snäll och artig och han utförde sitt arbete med bravur. Good job.

Efter vår lilla vindrickarmysstund i baren åkte vi till Universitet, där det tydligen var något partaj i Allhuset. Det, måste jag säga, var det konstigaste kalaset jag närvarat vid på länge. Dock var det fruktansvärt billig öl (alla tummar upp!) och massor av skumma studenter att garva åt. Alla var så konstiga där de stod på dansgolvet och dansade på ett abstrakt vis. Vi satt och hade mycket roligt åt deras moves. Höjdpunkten var dock när en av dessa mystiska människor redogjorde för sina raggningstkniker precis bakom ryggen på oss. Det var det mest underhållande jag hört i hela mitt liv! Vi tjuvlyssnade som den värsta sortens spioner - jag ska berätta allt om mina nya kunskaper i ämnet "raggning" imorgon.

Nu ska jag dricka te och måla mina små naglar.

/Molly


Blå sotning

Igår kväll gjorde jag en blå sotning, enbart för att komma bort från den bruna sminkning jag haft hella dagen. Brunt är fint, men jag känner mig ganska tråkig i det. Blått är flott, helt enkelt!



 

 

MUS Microshadow "Aquarius"
MUS Eyedust "Mercury"
L'Oréal Chrome Intensity "Blue Jean"
Isadora Triple Eye Shadow "Ice Blue"
Helena Rubenstein Lash Queen - black
Lösögonfransar från Depend

Nu ska jag ut och jogga som en idiot. Känner mig ungefär lika spänstig och snabb som en älg med reumatism.

/Molly


Frosty Sienna

Idag sminkade jag mig i olika bruna nyanser, ganska enkelt och försiktigt. Fasen, känns som att jg är nere i en kreativ dipp - jag kommer inte på något kul alls. Jag får helt enkelt freaka ur totalt med sminket ikväll och göra något galet bara för att komma ur min slentrian.



  

Isadora Light & Shade Shadow "Frosty Sienna"
Isadora Triple Eye Shadow "Ice Blue"
MUS Eyedust "Mercury"

/Molly


Vattenmeloner?

Härligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligthärligt att det är halvdag idag, tycker jag. Dessutom är det sol! Vågar man lägga sig på altanen när man kommer hem eller blir man frostskadad då? Jag gör ett försök.

Jag såg en bild på Heidi Montag för några dagar sedan, helt nytagen. Hon är inte fin längre, det har gått alldeles överstyr. Nog för att man kan vilja ha stora bröst, men... Måste man ha bröst som är större än muterade vattenmeloner? Nu vill hon förstora dem igen. Jag säger då det, hon har ryggproblem att se fram emot.

/Molly


Tillägg

Jag tror faktiskt att Vilks har dödslängtan. Om han fortsätter på det sätt han gör nog dröjer det nog inte länge förrän han får sina drömmar uppfyllda, om man ska tänka logiskt. Det är ju inte direkt brist på människor som längtar efter att "hjälpa" honom att uppnå sitt mål.

Over and out.


Lars Vilks

Jag får en smärre chock när jag sätter mig på bussen med tidningen Metro i morse. Det handlar naturligtvis om Lars Vilks och hans senaste smarta drag.

Lars höll ett föredrag för att stort antal människor igår, vilket handlade om vikten av yttrandefriheten och om dess gränser. Där visade han, i sin strävan att utnyttja denna yttrandefrihet till max, gayporr i form av fotografier på gaypar i sexuella ställningar och positioner. Helt lugnt än så länge, gayporr ska man absolut få visa hur man vill. Emellertid slutar det inte där. Gayparen bär Muhammed-masker.

Jag är för yttrandefriheten i alla lägen - det ska vara lagligt för Vilks att visa detta. Vad jag dremot ställer mig kritisk till är att det är respektlöst. Att det är lagligt betyder inte alltid att det är lämpligt! Om nu Islam säger att det är förbjudet att avbilda profeten får var och en ha en egen åsikt om det och dessutom redogöra för sina åsikter, men jag tycker nog att man av ren respekt kan tygla sig själv och avstå från att avbilda honom.

Jag tycker det är provocerande. Muslimer världen över känner sig kränkta och arga. Vilks får dödshot, blev attackerad igår och sover med en yxa bredvid sängen - för vad? Konsten? Jag tycker att det har passerat begreppet konst.


Pascal

Varför lyckas jag aldrig fånga alla färger på bild? Morr. Såhär såg sminket ut, hur som helst:



  

MUS Microshadow "Ruby"
MUS Microshadow "Pascal"
MUS Microshadow "Aquarius"
Isadora "Patina" guldig ögonskugga.

Jag skulle vilja sminka mig mycket mer extremt och med mycket mer färg, men det jobb jag har fungerar inte det. Jag kan inte sitta där som ett spektakel, då skulle jag få smisk. Rackarns.

/Molly


Eye Lips Face

Märket e.l.f (Eye Lips Face) kan vara det mest geniala i hela världen. En duo-ögonskugga för 18 kronor är galet, 36 kronor för två par lösögonfransar är även det ofattbart. Vad är haken? Det kan inte vara så enkelt att det man betalar så extremt lite och kommer undan med det. Är produkterna förgiftade? Har ögonskuggorna dåligt pigment? Luktar det bajs?

Det är ett mysterium. Jag måste beställa hem massor, prova allt minutiöst-toknoggrant och sen återkomma med resultat.

/Molly


Nu är jag så hungrig

Jag dör om jag inte får äta snart! Känner mig alldeles vildsint av hunger, snart kommer jag att hals över huvud tokspringa tll köket för att äta min delikata sallad. Sallad. Jag vill ha en fet pizza med extra ost, tack.

ka jag och Kakan springa som vi aldrig sprungit förr. Längtar redan nu, det har vuxit fram en konstig slags ömhet/kärlek för joggingstunderna. Jag mår alldeles bra i själen efteråt.




Tuesday morning

Vaknade pigg (!) i morse. Jag blev nästan chockad. Det hör inte direkt till vanligheterna att jag vaknar upp och känner mig som en nyponrosdoftande prinsessa, men idag verkar vara ett undantag. Another day in paradise, med andra ord!

Det gör ont att knappa på tangenterna idag, jag är helt öm i fingertopparna efter nagelfixningen igår. Är inte det helt sjukt? Hon var så hårdhänt med nagelfilen att mina fingertoppar var röda efteråt! Det som faktiskt borde betraktas som ännu sjukare är att man låter sig utsättas för den smärtan bara för att få lite fräscha naglar. Jag ser det dock som ren självbevarelsedrift - smärtan man får utstå vid manikyren är inget mot den psykiska smärtan det skulle innebära att behöva se mina naturliga naglar varje dag, hehe. Skämt åsido, de är faktiskt extremt fula.

En liten bitter tanke: Kolla in väderprognosen idag. I hela södra Sverige ska det vara askallt, blåsigt och regnigt. Så tittar man på Norrland (fuckingfucknorrlänningar.....) och de ska få tjugofem grader celsius och sol! Vad hände där? Vart är världen på väg? Jag tror verkligen att vi behöver vara oroliga om Överkalix har det varmare än Stockholm.

Den globala uppvärmningen gäller tydligen endast norra Sverige.


Sötsugen

GOD DAMN jag har en dipp i min stenhårda, supermotiverade period. Jag vill ha godis. Dock finns det inte på kartan att jag skulle köpa något sådant, istället tar jag en kopp grönt te och uthärdar.

Vilken karaktär jag har.


Upp och ner och down under

Det varierar något så sjukt med hur jag känner när jag tänker på Australien. Just nu känns det läskigt. Jag vill bara boka biljetten så jag slipper tänka på det mer, men å andra sidan - what's the rush? Jag kommer nog att hitta en bra biljett och fixa visumet inom kort. Jag borde faktiskt inte känna mig stressad what so ever. Skönt att ha det klargjort.

Jag har tänkt på en sak gällande mina kära arbetskamrater. Det är lite skriúvat, tycker jag. Det handlar om människorna som, när jag köper kakor till kontoret, fullkomligen mular i sig dessa med en sällan skådad frenesi. Nästan skrämmande, om jag får uttrycka mig så. Det roliga i detta kommer dock nu: Trots att de med glädje tjockar i sig chocolate chip-kakor, låtsas de ändå vara "nyttiga" genom att ha lättmjölk i kaffet! Det är så kul! Man sparar kanske högst 10 kalorier genom att välja lättmjölk istället för vanlig mjölk, men förlorar mycket mer än så rent smakmässigt. Är det inte ett mysterium? Det tycker jag.

/Molly


Måndag i mitt hjärta

Jag kan för mitt liv inte förstå det rådande hatet mot måndagar. Vad kan egentligen vara bättre? Nya möjligheter, nya spännande saker att vänta. Det är underbart!

Fick ett roligt sms av Kakan: Jag känner mig sjukt måndagspiggochgladochjobbig, frågade precis Karin om hon haft en bra helg: "nej" fick jag bittert tillbaka. "Nehe" svarade jag och väntade på ett eventuellt "du då?". Det har inte kommit än.

Jag tycker det är roande med måndagsbittra människor. Det är något som är så kul med bitterhet, personer som går omkring och vältrar sig i sin olycka är bara sjukt underhållande. Det tycker jag inte av skadeglädje, utan endast för att de klagar över så bisarrt konstiga saker: Måndagar, vädret, ett hål i tröjan, att kaffemaskinen är långsam. Come on tråkpåsar, get your priorities straight.

/Molly - måndagspiggochgladochjobbig, för att citera Kakan.




Peace and quiet

Jag är så sablarns nöjd med min helg. En sammanfattning är på sin plats, för att till fullo kunna redogöra för varenda härlig del av den:

Fredag kväll: Middag med mina tre bsta vänner och våra mammor. Så. Jävla. Trevlig. Dessutom drack vi mängder med helt fantastiskt (fantastiskt!) vin och åt sjukt god mat. Alla var lulliga, alla var nöjda.

Lördag morgon: Träning med Kakan. Vi joggade fyra kilometer (jag slapp 7,2 kilometer som först var tanken, ibland har man tur) och tog det sedan mycket lugnt. Jag åt en glass när jag kom hem för att fira att mitt liv är så härligt.

Lördag kväll: Tittade på Inglourious Basterds. För jävla bra film, jag blir nästan besatt. Jag vill titta på den om och om och om och om igen. Får jag? Snälla? Tarantino är ett jäkla geni, alla hans filmer är mästerverk.

Söndag morgon: Vaknar till fågelkvitter (nej, egentligen inte, men det låter fint). Jag var så hungrig att jag nästan börjde tugga på min egen arm i sängen. Frukosten smakar himmelskt och jag känner därmed på mig att dagen blir finemang.

Söndag förmiddag: Jag knatar till gymmet, springer på rullband och lyfter lite skrot innan jag knallar tillbaka. Duktigt? Si.

Söndag eftermiddag: Fotosession med min vän Pennie. Jag tog med min systemkamera ner till sjön och fotade henne. Bilderna blev så övervackra att jag nästan blev tårögd. Jag ska gifta mig med Pennies bisarrt fina eldhår.

Söndag - sen eftermiddag: 50-årsmottagning. Jag har ätit snittar och chokladtryffel till fördärvelse och det är knappt så att jag kan gå. Jag och syrran åt mest av alla, garanterat.

Min sminkning idag var också trevlig - nedtonad och lugn, precis som jag har känt mig idag.




   

MUS Microshadow "Ruby" - orange
MUS Eyedust "Mercury"
Isadora Triple Eye Shadow "Patina" - mittenfärgen, guld

/Molly



Utan hämningar

Språngmarschen som Kakan skulle utsätta mig för blev kortare än tänkt. Det blev endast fyra kilometer, vilket kändes himla lagom med tanke på allt vi satte i oss igår.

Ny header. Jag vet inte vad jg tycker om den, ärligt talat. Jag låter den ligga där ett tag så får jag se om det är den är bra eller anus.

Later.

Dagen efter

När jag gick och lade mig igår var jag helt övertygad över att jag skulle vakna med huvudvärk. Med tanke på att alla på middagen, inklusive jag själv, drack rikliga mängder vitt vin, rött vin, efterrättsvin och Bailey's, vore det kanske det mest sannolika att känna sig lite hung-over. Men nej.

Istället känner jag mig som världens mest hälsosamma människa och ska därför ut och kubba tillsammans med Kakan. Hon har någon galen idé som går ut på att vi ska springa en ofattbar lång sträcka och dessutom överleva det. Då borde det också ligga på henne att ta med first-aid-kitet och iskallt räkna med att jag säckar ihop: "syrgas, syrgas!" ska jag skrika, och då står hon där som ett fån och grämer sig över att hon får sådana galna idéer. Jojo, jag vet precis hur det kommer gå till.





 

L'Oréal Chrome Intensity "Blue Jean"
Make-Up Store Cybershadow "Silver"
MUS Eyedust "Mercury"
Helena Rubenstein Lash Queen

/Molly


Rusning

Det är som en tjurrusning när jag ställer fram godisskålen. Det bullrar i korridorerna, folk kubbar som galningar. Man hör klackarna smattra mot trägolven, armbågar slå i hörnen på väggarna. De kastar sig, tränger sig, knuffas, puttar, biter, fräser, spottar! Ögonen rullar, stressen lyser som, auror runt dem. Vem ska hinna först? Det är anarki som råder!

Mina medarbetare, de är fina de.



/Molly

Bästa godisaffären

Jag köper alltid fredagsgodiset till kontoret nere i Hötorgets tunnelbana, världens bästa godisbutik. Det är ingen överdrift när jag säger att de har rubbet. Gillar du att äta insekter som godis? Ja, fråga dem. Det är inte omöjligt att de har ett litet förråd av kackerlackor någonstans i en låda. Det skulle inte förvåna mig ett ögonblick.

De spelar persisk musik inne i affären, himla mysigt. Dessutom bjuder de på klubbor och chokladbitar när jag är där, antagligen för att jag är deras  kund. De måste tro att jag är helt sjuk i huvudet med tanke på att jag köper två kilo godis i veckan där. Jag försöker säga att det är till kontoret, men varför skulle de tro mig? Det är ungefär som att förklara blåtiran runt ögat med att du gått in i en dörr, när du egentligen blivit spöad - helt lönlöst.

Ja, jag får väl helt enkelt bara låtsas att jag är kapabel att smälla i mig två kilo godis varje fredag. De kommer ändå inte köpa någon av mina bortförklaringar.

/Mollsan

Det ska ju vara härligt

Nu har både jag och flera av mina vänner varit med om ganska omtumlande och komplicerade relationer på sistone. I efterhand har jag kunnat dra vissa slutsatser och kommit fram till en hel del.

Allt börjar så bra i relationen. Det behöver egentligen inte vara början på ett seriöst förhållande, men i alla fall början på någon slags relation. Man går runt och känner sig glad, kär och pirrig och man får härlig respons från den man träffar. Sedan är det som att man glömmer sig själv. Plötsligt märker man inte att det bara är man själv som anpassar sig, som hör av sig, som försöker hitta luckor i schemat för att träffas. Man vill inte inse det. Man köper alla ursäkter rakt av och kommer med förklaringar och tolkningar: "Han/hon vill träffas men måste verkligen jobba/gymma/träffa mormor/resa/gå ut med enbart sina egna kompisar." Man vill så gärna att det ska vara så! Det svider lite för mycket att inse att personen inte är så intresserad som den gav sken av i början, att man helt enkelt skyddar sig själv och ursäktar.

Sanningen kommer ifatt en. Till slut går det upp för en, efter vissa påpekningar ifrån vänner och familj, att man måste avsluta allt - sätta stopp för hela relationen. För vad har man vunnit? Visst, det är härligt när man väl träffas, men där emellan? Då går man och kvider för att personen aldrig hör av sig, suckar över att den på sin höjd svarar på sms. Har man kommit till den punkten är det ju inte kul längre! Vad finns det att kämpa för då?

Relationer och förhållanden ska ge energi - inte ångest. Ibland måste man stanna upp och se vad man egentligen håller på med, och sedan försöka inse att mankan hitta bättre. Det suger faktiskt att gå runt och försöka anpassa sig.

När ett förhållande har varat i tio år, då kan man kanske kämpa och försöka anpassa sig lite. Inte innan det, okej?

Ursäkta detta moralkakeinlägg.

/Molly

Kaffefylla

Nu känns det så bra. Jag är genuint glad, har en fin känsla i magen och lugn i skallen. Lugn i skallen? Hur som helst, det är så jag känner. Möjligtvis kommer jag inom en timme att freaka totalt igen över att jag ska åka, men det är så jag fungerar; hit och dit, upp och ner och fram och tillbaka. Schizovarning, for sure.

Jag är så duktig på att inte spendera! Det känns inte ens jobbigt längre, jag avstår med glädje (nåja) att shoppa saker på lunchen och att äta ute. Precis i början var det verkligen en prövning och ett test av min karaktär, men nu har jag på något sätt klivit över den tröskeln. Övervunnit the spending demon, kan man säga.

Gud vad förvirrad och snurrig jag låter. Tur att jag är fantastisk också, det gör att man kan låta mina störda sidor passera obemärkt.

Sorry, det är koffeinet som talar. Efter det här meningslösa snacket jag kört nu måste jag kompensera med ett djupt, högintelligent superinlägg om en stund.

Simma lugnt.


Blue Jean



  

Make-Up Store Eyedust "Champion"
MUS Eyedust "Mercury"
L'Oréal Chrome Intensity "Blue Jean"
Helena Rubenstein Lash Queen

Fan. Mina bilder blir aldrig lika bra som andras. Alla färger skalas av och blir hälften så starka som de egentligen är. Disturbing.

/Molly


Dagens dojja

Men allvarligt. Hur snygg?

Christian Louboutin Pique cire 140 mm sandal 
/Molly


Success

Jag kom, jag såg, jag segrade.

Eller?

Även om jag fortfarande inte har mina biljetter till Australien har jag ändå fått rätsida på vissa saker. Helt plötsligt får jag reda på att man inte alls behöver returbiljett för att få visum - kul att jag har varit ute och cyklat totalt. Ibland blir man så trött på sig själv. Om jag vetat det hade bokat för länge sedan!

Nu ska jag i alla fall boka en enkel biljett och sedan bara fixa det där jäklarns visumet. Känns som att det är såå mycket att fixa, jag smäller av. På Kilroy berättade de att jag måste skaffa både skattesedel och australiensiskt bankkonto när jag kommer dit, för att få jobba. Självklart egentligen, men sådant tänker man inte på när man är här hemma, förvirrad och snurrig.

- Visum
- Biljetter
- Försäkring
- Bostad (tänk om jag inte fixar någon bra plats att bo?)
- Skattesedel (hur faaan skaffar man en sådan när man kommer dit?)
- Bankkonto
- JOBB

JÄVLAR alltså, sjukt mycket. Kan med största säkerhet säga att det kommer dyka upp ungefär en miljard grejer att undra över. Förmodligen kommer jag vara förvirrad och jobbig ändå tills jag kommer dit.

/Molly


Wish me luck

...För nu ska jag till Kilroy. Håll tummarna, cross your fingers och ge mig en psykisk lyckosprak. Nu jävlar.

Biljett - update

Jag tror att det blir enklare att bara kapa ett plan och flyga själv till Sydney. Det här är löjligt. Jag var på Ticket igår för att kolla möjligheterna att fixa ombokningsbara biljetter, men fick då höra att det var "ganska komplicerat". Dels blir det mycket dyrare och sedan innebär det värsta processen att boka om när man väl ska göra det! Hur svårt kan det vara?

Uppåt framåt Molly. Gå till Kilroy på lunchen och fixa biljetter, god damn it.

Morr morr morr.

/Molly


Men what?

Det måste vara ett skämt. Man kan inte försova sig i en och en halv timme två gånger på samma vecka. Nej, det är förstås på skoj alltihop. Skönt.

Låt mig leva i förnekelse bara ett tag till.

/Molly


Ruby red

Äntligen fick jag testa min nya ögonskugga. Jag lekte loss här hemma så fort jag kom innanför dörren i princip, helt underbart. Dock tog jag det lite försiktigt och öste inte på för fullt, utan använde lite mjukare borstar och suddade. Jag gillar den skaprpt, en ny darling i sminklådan!



  

MUS Microshadow "Ruby"
MUS Microshadow "Hyacinth"
MUS Eyedust "Mercury"
Isadora Eye Shadow Quartet - namnet bortsuddat. Fan. Det är i alla fall två rosa och en lila skugga.
Isadora ESQ "Classic Brown"

/Molly


Bästabästabästa

Idag fick jag det bästa beskedet en storasyster kan få. Fan vad glad jag är nu!



Medeltida system

I Sverige behöver vi uppenbarligen uppdatera och förbättra våra resebyråer och flygalternativ. När jag ringde Ticket och kollade hur man ordnar omboningsbara biljetter, får jag höra att dessa inte går att boka via nätet. Det är pinsamt. Man borde kunna klicka i en ruta som säger "ombokningsbar", betala lite extra för det och sen vara good to go. Men icke! Nej, man måste antingen göra flygbeställningen per telefon, med hjälp av en telefonist eller alternativt ta sig till en Ticketbutik och ordna allt där. Det är så dumt att jag blir arg. Dessutom säger människan på Ticket attt "det såklart inte blir samma låga priser när de ska vara ombokningsbara". Men det hajjar väl jag med, din gås. Faktum kvarstår att det inte borde vara alltför komplicerat att lägga på denna extra avgift på nätet också. How hard can it be?

/Molly

Just sayin'

Jag tycker denna ögonskugga är ful. Jag köpte den inte på lunchen. Jag har den inte alls på ögonlocken as we speak och jag är inte alls helt överlycklig över det.

Hört talas om tvärtomspråket?



Make-Up Store Microshadow "Ruby"

/Molly


Snygga par

Inne på www.people.com kan man hitta de allra snyggaste männskorna. Vissa par är helt knäckande snygga! Jude Law och Sienna Miller - det bästa av två världar. Man vill ju bara äta upp båda två.



De här två då. Gisele Bündchen är nybliven mamma och ser ändå helt fantastisk ut. Hon har vunnit det genetiska lotteriet, for sure.



/Molly

Snubbla på mållinjen

Igår kväll satt jag framför datorn och skulle boka min biljett till Sydney. Jag var både tokglad, taggad, skitskraj, panikslagen och överlycklig på samma gång, men kände mig ändå lite lugn i att jag äntligen skulle få boka.

Trodde jag.

När jag hittat den biljett som verkade ultimat (både billig, bra tidsmässigt och med rätt flygplatser involverade) klickade jag in på den, glad i hågen. Då verkar det som att det inte går att fixa ett ombokningsbart alternativ! Hur är det möjligt? Precis när jag var helt säker och kände mig så nöjd över att jag hittat den perfekta biljetten, snubblar jag på mållinjen. Jag vill kunna boka om! Tänk om jag vill åka hem efter en månad? Eller ett år?

Det håller inte. Nu väntar jag spänt på svar från kundservice, för det måste finnas en lösning på det här.

Frustration!


I'm really going

Nu är det spikat. Jag bokar biljetter imorgon, för jag åker verkligen.

Jag åker verkligen.

Oooh nu fick jag en rysning!

Byron Bay, hit ska jag med allra största sannolikhet.



/Molly - nästan omänskligt taggad

Angry motherfucker

Dagen började dåligt och fortsätter dåligt. Jag går runt och är på asdåligt humör, känner mig vresig och lättirriterad. Det är dock inget jag visar utåt. Utåt sett är jag samma soliga person som jag alltid är på jobbet. Jag tar hand om fakturor med samma koncentration som vanligt, fastän jag egentligen vill gå och boxa på något. När människor kommer på besök avfyrar jag samma leende som alltid, när jag i själva verket vill väsa "go away". Jag torkar bord, tömmer diskmaskiner, byter lampor, sätter in papper i pärmar - allt på samma sätt som jag alltid gör. Fan vad jag är professionell.

Till råga på allt har jag en fuldag. Alla som någonsin haft en fuldag (de flesta hoppas jag, annars känner jag mig som ett offer) vet att det är något hemskt. Nu hade ju jag extremt dåliga förutsättningar idag eftersom jag hade typ 20 minuter på mig att göra mig i ordning för dagen, men det kan faktiskt hända ibland ändå. Man kan ha flera timmar på sig att göra sig i ordning och trots det bara känna sig som värsta äcklet. Sminket sitter dåligt, håret hänger platt som en död bläckfisk öer huvudet, ögonen ser trötta ut, huden är matt och flammig, man är missnöjd med klädvalet. Allt är fel. Det är som att varenda liten kroppsdel samarbetar för att man ska se så franstötande ut ut som möjligt. Thanks a lot, liksom.

Ska jag unna mig en ögonskugga bara för att dagen går så dåligt och för att jag är så ful, eller ska jag fortsätta vara en krigare och bara kämpa mig igenom dagen? Nu hoppas jag att Kakan läser mina tankar och hinner skicka ett sms till mig med texten "DON'T DO IT MOLLY!", för annars är risken ganska överhängande att jag knatar till Make-Up Store så fort jag får chansen. Kakan, du är den enda som kan stoppa míg. Jag ger dig fem minuter.

Jag ska hur som helst ut och cross-countryspringa med Kakan lite senare. Det borde förhoppningsvis röja undan de värsta obehagskänslorna. Dock kommer jag addera svett och rödflammigt ansikte till min fuldag och det suger en smula. Oh well, det kan knappast bli värre än det är nu.

/Molly


Oversleeping

Faaaaaaaan!

Jag bara hatar känslan man får i magen när man försovit sig. Man kollar på klockan, försöker frenetiskt fatta hur länge man sovit, om hur lång tid man måste vara klar. Har man tid att äta frukost, sminka sig, klä på sig?

Yes, jag försov mig i morse. Alldeles för länge. Att vakna 15 minuter innan man ska kubba till bussen är inte eftertraktansvärt. Det är som att stressen man först känner när man slår upp ögonen på morgonen inte försvinner på hela dagen, även om man hinner i tid till jobbet. Trots att man helt nu jobbar enligt tidsplanen, känns det som att man har massor att ta igen. Till exempel är det jobbigt att behöva sitta och mula i sig en trött macka vid skrivbordet för att man inte hann hemma, det är liksom nästan förödmjukande att göra det när man redan känner sig i oform.

Hur jag ser ut idag ska vi inte prata om, men vi kan kort och gott säga "bottennapp". Så, vi lämnar det ämnet med det ordet sagt. Kanske återkommer jag lite senare med en närmare beskrivning av hemskheten, när bitterheten lagt sig på en hanterbar nivå.

/Molly


Grönt är skönt

Idag använde jag bara en skugga, ibland tycker jag faktiskt att det kan vara allra finast! Då använde jag MUS Microshadow "Pascal" över hela ögonlocket. Tyckte det blev riktigt vårigt och fint, vilket många på jobbet också tyckte.



  



MUS Microshadow "Pascal"
MUS High Tech Lighter "Platina"
MUS Eyedust "Mercury"
L'Oréal kajalpenna
Helena Rubenstein Lash Queen

Tjolahopp tjolahej, nu ska jag dricka te - grönt, för att matcha skuggan. Hehe.

/Molly


Telefonförsäljare

Telefonförsäljare. Jag förstår att det är ett jobb och att ni antagligen hatar det. Jag inser att ni förmodligen blir helt överjävligt frustrerade av alla avslag och dissar ni möts av så många gånger om dagen och att det ibland rinner över. Jag fattar att ni förstår att man inte vill köpa det ni försöker sälja och att ni är helt oskyldiga egentligen.

Men.

Varför är ni helt dumma i huvudet? Ni känner er så jäkla coola när ni sitter där på andra sidan luren och jäser i era stolar att ni tycker att ni kan slänga ur er precis vad som helst till den som tackar nej till ert dåliga erbjudande. Varför, varför skulle jag vilja köpa era konstiga abonnemang, kontorsmaterial, försäkringar och rostskydd över telefon? Jag vill inte!

Mitt jobb är att inte släppa in någon telefonförsäljare till cheferna oh det gör jag sjukt bra - de kallar mig för Pentagon. När jag då vänligt men bestämt tackar nej, vill jag inte mötas av "men, vilket mongo du är", följt av "klick".

FANIHELVETE att jag inte la hans töntiga bolag på minnet och att jag inte kunde komma ihåg hans fula namn! I would hunt that motherfucker down! Han hade inte ens bollar nog att möta min reaktion. Det tyder bara på vilken feg liten mask han är. Jag hoppas att han ringer tillbaka av misstag så jag kan sänka honom totalt, för det förtjänar han, den losern.

/Molly


Oglamourös

Fasen, på lunchen gick jag in i en affär och mötte där Carolina Gynning. Hon var nästan jobbigt snygg där hon stod, jag kände mig som den fula kusinen från landet. Bredvid henne var jag ofixad, hade tråkigt hår, korta ben och ful stockholmsdialekt. Mindervärdeskomplex - coming up!

Nu helt plötsligt känner jag ett galet behov av hårextensions, lösögonfransar och stora fabulösa solglasgon. Faktiskt också nytt smink, men det behovet känner jag mest hela tiden. En rosa ögonskugga skulle sitta fint.



Typ den här rosa? MUS Cybershadow "Baby Doll"

/Molly

Sådant man kan roa sig med

Att sätta sig ner mitt inne i stan och bara studera människor som går förbi är riktigt kvalitetsunderhållning. Det allra roligaste är att spana in folks gångstilar, för det finns så många. Mina favoriter är:

1. Catwalk-stilen. Brudar som tycks tro att de är i en musikvideo eller på en catwalk. De går med extrema höftrörelser i sina klackar, blicken stint stirrandes långt framför sig på gatan, ilskna ögon och halvöppen mun. De kör någons slags attitude-walk som är mycket roande att studera.

2. Bajsnödig-stilen. Ihopknipt rumpa, korta steg och ett sammanbitet uttryck i ansiktet. Varje gång jag ser dem bara väntar jag på att de ska stanna, se stressade ut för några sekunder när de håller handen på rumpan och sen  viska "helvete, inte igen." Jag är helt säker på att de är precis så skitnödiga som de verkar.

3. Fjortiskillar med för stora byxor: De går bakåtlutade med extremt brett mellan benen för att byxorna inte ska åka längre ner. Varannan skeund tar de tag om hällan längst bak på jeansen och rycker upp dem aningen, men på grund av deras pre-pubertala minirumpa åker de ner lika fort igen. När dessa killar springer blir situationen ännu roligare, det är humor på hög nivå!

/Molly


Matte Marphose

Jag har i två dagar använt L'Oréals nya foundation Matte Morphose, en mousse-foundation som ska ge ett matt och jämnt resultat. Vanligtvis brukar jag inte tycka om denna typ av foundation eftersom de har en tendens att göra huden torr, men den här var riktigt bra. Den är lätt att fördela jämnt över huden och sitter dessutom bra hela dagen. Tummen upp!



Är det inte härligt att det är måndag? Jag tycker det känns kanon.

/Molly


Sotat

Den här sminkningen fick jag i februari, då var det en makeup artist som gick lös på mig. Jag tyckte att den var ganska tam. Jag förväntade mig något storartat, eftersom jag uttryckte mig med enbart starka ord när jag kom med önskemål: "Ös på bara, gör vad du vill, go crazy med allt! Kör bara kör!" Så möts man av det här resultatet. Vad var det hon inte förstod med "Ös på bara!"? Vad var oklart?





Kakan, som också blev sminkad, fick en mycket hetare variant tycker jag:




När man ser sminkningarna bredvid varandra på det här sättet framhäver man verkligen min sminknings tråkighet. Håhåjaja.

/Molly


Freshy fresh

Blir man inte alldeles glad av att ha knallrosa på naglarna? Tyvärr är kvaliteten på lacket inte den allra bästa, men det överlever jag med lätthet bara tack vare färgen.



Mavala i färgen "Freshy"

/Molly


Drömtydning

I natt drömde jag att jag deklarerade. Jag gjorde det per sms; skickade personnummer och min personliga kod - helt korrekt. Svaret jag får tillbaka, istället för den vanliga bekräftelsen, är högst ifrågasättbar:

"Du har skrivit fel, ditt as"

Jaha.

Har jag undermedvetet ett dåligt förtroende för Skatteverket?

/Molly




Tio timmar är svaret

Äntligen känner jag att min kropp inte är 90 år längre. De senaste dagarnas sömnbrist hopade sig och bildade en helt bisarrt stor klump av enbart trötthet, så igår gav jag efter för krafterna och sov i tio timmar. Jag känner mig som en ny människa! Nu känner jag bara för att sticka ut i skogen och springa - jag ska ta ut mig fullständigt.

I veckan är det grönt te, detox och enbart träning på schemat. Detta av flera anledningar:

- I två veckor har jag "unnat mig" rosé i tid och otid. Fruktansvärt gott, men kanske inte det allra bästa för min lever. Sorry levern, jag ska bättra mig.
- Jag har hellre suttit och målat naglarna än tränat. Ja, det är faktiskt himla trevligt att måla naglarna, men musklerna är inte lika tonade längre. Dåligt jobbat Molly.
- Grönt te är gott.

Igår sminkade jag mig grönt, gillade det skarpt.





MUS Microshadow "Pascal"
MUS Microshadow "A girl's best friend"
MUS Eyedust "Mercury"
MUS High Tech Lighter "Platina"

Molly


Förändringar från båda håll

Ja, dåligt samvete var väl inte riktigt det jag längtade efter. Man håller låg profil, smyger på tårna, visar strupen och möter trots det mer kritik. Det var inte riktigt vad jag ville. På något sätt tycker jag inte att det är riktigt mänskligt att fortsätta gruffa och vara tjurig när den ene verkligen ber om ursäkt. Kan man inte då bara svälja sin stolthet och visa att man själv också agerade fel? Finns det två parter och delade åsikter måste man någonstans förstå den andres sida och acceptera, istället för att ta emot ursäkten och sedan inte be om ursäkt tillbaka.

I ettan blev man bara nöjd när man fick den man bråkade med att be om ursäkt, men när man kommer upp i åldern måste man sträcka sig längre än så. Då fungerar det inte längre att bara nöja sig - speciellt inte när det man är oense om är den person som som står båda parter närmast. När det ligger i bådas intresse att den personen mår bra ändå in i själen fungerar det inte att vägra svälja sin stolthet. Det fungerar inte att låtsas som att man inte agerat fel över huvud taget. Det krävs förändringar från båda sidor och man måste vara villig att göra vissa uppoffringar istället för att leka storsint och "godta ursäkten".

Det räcker inte att bara den ena sidan förändras, alltså räcker det heller inte med bara en ursäkt. Tillbaka till ruta ett?

/Molly




Valborgsminkning

Igår körde jag på lila ögonskugga och blev himla nöjd.





Make-Up Store Microshadow "Hyacinth" - ljuslila
MUS Microshadow "Flamenco" - mörklila
MUS eyedust "Mercury" - vitskimrig
MUS High Tech Lighter "Platina"
Lancome Color Ideal foundation
Helena Rubenstein Lash Queen

Satan vad jag är seg. Trots det ska jag ändå på födelsedagsdrink hemma hos en kompis - kanske inte det jag längtar efter mest av allt just nu. Men, uppåt framåt och på't igen, eller hur?

/Molly


RSS 2.0